Den Haag Spionagewandeling

Boek hier

€ 15,00

  • Gesloten

Den Haag heeft als regeringscentrum altijd een sterke aantrekkingskracht gehad op spionnen en geheime diensten. Doe mee met de Den Haag Spionagewandeling. En wandel samen met mij, historicus Edwin Ruis, mee door mooie Haagse buurten, waar van alles werd uitgespookt.

 

Hoor verhalen over spionage uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog met hier en daar een uitstap naar de Koude Oorlog en meer recente tijden. Zo wandelen we onder meer langs de woning van Mata Hari, het kantoor van een beruchte Britse geheim agent, het eerste kantoor van de eerste Nederlandse geheime dienst, een SS-spionage- en sabotageschool op een verrassende locatie, een monument voor het Englandspiel en de fraaie Villa Windekind van de omstreden klusjesman van koningin Wilhelmina: François van ‘t Sant. Na deze themawandeling zal Den Haag voor u nooit meer hetzelfde zijn.

 

Informatie over de Den Haag Spionagewandeling:

 

Start: 13.00 uur op een zaterdag of zondag. Zie boek hier voor beschikbare datums.
Duur: ca. 2,5 á 3 uur (afhankelijk van snelheid groep, tram e.d.)
Loopafstand: ca. 4,5 KM.
Nodig: gezonde benen en een ov-chipkaart (i.v.m. stukje tram en terugreis).

 

Na uw boeking ontvangt u een automatische, voorlopige bevestiging. In de week voor de wandeling ontvangt u een definitieve bevestiging met informatie over het startpunt e.d. Er zijn verschillende gemakkelijke betalingsmogelijkheden. Als u niet kunt, houd de nieuwe data in de gaten of volg mij op Facebook. Voor groepen vanaf 6 is er een afspraak op maat mogelijk, waarbij fietsen ook een optie is.