De Rotterdam Mei 1940 Wandeling

Boek hier

€ 20,00

  • Er is nog plek

Als op 10 mei 1940 Duitsland ons land binnenvalt, wordt Rotterdam onverwacht een frontstad. In een unieke actie proberen Duitse para's en luchtlandingstroepen de Maasbruggen veilig te stellen om een snelle opmars van het Duitse leger naar Den Haag mogelijk te maken.

 

Door de onverwacht taaie Nederlandse weerstand blijkt het een brug te ver. Het resultaat is een dagenlange felle strijd met de Nieuwe Maas als frontlinie. Op 14 mei vragen de Duitse generaals ten einde raad een luchtbombardement aan. De rest is geschiedenis... Wandel mee langs een stukje van de brandgrens, over de Maasbruggen en het Noordereiland. Loop in de voetsporen van de geschiedenis. Hoor het echte verhaal van de meidagen in het Rotterdam van 1940 en zie de stad met andere ogen. Na de Rotterdam Mei 1940 Wandeling weet u meer over de gevechten in de stad en het bombardement.

 

Informatie:

Start: 13.00 uur op een zaterdag. Zie 'boek hier'.
Duur: ca. 3,5 uur.
Afstand: ca. 5 KM.
Inclusief: gids en drankje in de pauze.
Nodig: gezonde benen.


Kijk bij 'boek hier' voor beschikbare datums. Na uw boeking ontvangt u een automatische, voorlopige bevestiging. In de week voor de wandeling ontvangt u een definitieve bevestiging met informatie over het startpunt e.d. Er zijn verschillende makkelijke betalingsmogelijkheden. Voor groepen van 6 is een afspraak op maat mogelijk.