De Rotterdam WO1 Spionagewandeling

"Het spionagestelsel dat van Rotterdam het grootste internationale spionagecentrum ter wereld zal maken, is begonnen" - James Dunn (MI5, 1914).

Als in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Rotterdam het belangrijkste spionagecentrum ter wereld. Britse en Duitse geheime diensten als MI6 en N komen naar de stad om elkaar te bespioneren. Rotterdammers worden gerekruteerd als spion, Belgische verzetsnetwerken opereren vanuit de stad en de handel in (valse) inlichtingen wordt big business. Aan de Rotterdamse politie-inspecteur François van ’t Sant is de taak om deze schemerwereld zo goed en zo kwaad mogelijk onder controle te houden.

Wandel mee met mij, Edwin Ruis (auteur van Spionnennest 1914-1918) tijdens de Rotterdam WO1 Spionagewandeling. Bij relevante adressen uit deze spannende tijd vertel ik u ter plekke wat daar in 1914 - 1918 werd uitgespookt door welke geheime dienst of geheim agent. Zie Rotterdam door andere ogen. Na de wandeling weet u meer over Nederland en Rotterdam in de Eerste Wereldoorlog en de rol van geheime diensten in deze tijd.

 

Informatie over de Rotterdam WO1 Spionagewandeling:

Start: 13.00 uur op een zaterdag of zondag. Kies een beschikbare datum..
Duur: ca. 3,5 uur

Inclusief: gids en drankje in de pauze.
Afstand: ca. 5 KM.
Nodig: gezonde benen en een ov-chipkaart (i.v.m. een stukje metro).

 

Kijk bij 'boek hier' voor de datums. Na uw boeking ontvangt u een voorlopige bevestiging. In de week voor de wandeling ontvangt u een definitieve bevestiging met informatie over het startpunt e.d. Er zijn verschillende gemakkelijke betalingsmogelijkheden. Voor groepen vanaf 6 is een afspraak op maat mogelijk.

Boek hier

De Rotterdam WO1 Spionagewandeling

De Rotterdam WO1 Spionagewandeling

€ 20,00

  • Gesloten