Deel met vrienden!

De Rotterdam WO1 Spionagewandeling

"Het spionagestelsel dat van Rotterdam het grootste internationale spionagecentrum ter wereld zal maken, is begonnen" - James Dunn (MI5, 1914).

Als in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Rotterdam als neutrale toegangspoort tot Europa het belangrijkste spionagecentrum ter wereld. Britse en Duitse geheime diensten komen naar de stad en openen er kantoren. MI6 gebruikt de stad als basis voor spionage in Duitsland en bezet België. De Duitse marine-inlichtingendienst probeert er te achterhalen waar de Britse Royal Navy vaart. Rotterdammers worden geworven als spion, Belgische verzetsnetwerken opereren vanuit de stad en de handel in (valse) inlichtingen is big business. Niet iedereen komt er ongeschonden vanaf: Mata Hari is bepaald niet de enige Nederlandse burger die in WO1 wegens spionage wordt geëxecuteerd. Aan de Nederlandse geheime dienst GS III en Rotterdamse politie-inspecteur François van ’t Sant is de taak om deze schemerwereld zo goed en zo kwaad mogelijk onder controle te houden.

Historicus Edwin Ruis, auteur van Spionnennest 1914-1918, neemt u tijdens de Rotterdam WO1 Spionagewandeling mee langs relevante adressen uit deze spannende tijd en vertelt u ter plekke wat welke geheime dienst of geheim agent daar uitspookte tussen 1914 en 1918. Zie Rotterdam door andere ogen.

 

Informatie over de Rotterdam WO1 Spionagewandeling:

 

Start: 13.00 uur op een zaterdag. Kies een beschikbare datum..
Duur: ca. 3,5 uur inclusief pauze van een half uur.
Afstand: ca. 5 KM.
Inclusief: gids en een koffie/thee/drankje in de pauze.
Nodig: gezonde benen en een ov-chipkaart (i.v.m. een stukje metro).

 

De actuele data voor individuele boekingen staan bij de boekknop. Na uw boeking ontvangt u een voorlopige bevestiging. Bij de definitieve bevestiging in de week voor de wandeling ontvangt u informatie over het startpunt e.d. Er zijn verschillende gemakkelijke betalingsmogelijkheden. Als u niet kunt, houd de nieuwe data in de gaten of volg op Facebook.

 

Voor privégroepen zijn alle Voetspoor Themawandelingen op maat te boeken op een vrijdag, zaterdag of zondag. Neem voor meer informatie contact met mij op.

 

Boek hier

€ 19,00

  • Er is nog plek