De Rotterdam WO1 Spionagewandeling

"Het spionagestelsel dat van Rotterdam het grootste internationale spionagecentrum ter wereld zal maken, is begonnen" - James Dunn (MI5, 1914).

Als in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Rotterdam als neutrale toegangspoort tot Europa het belangrijkste spionagecentrum ter wereld. Britse en Duitse geheime diensten als MI6 en N komen naar de stad en openen er kantoren om elkaar te bespioneren. Rotterdammers worden gerekruteerd als spion, Belgische verzetsnetwerken opereren vanuit de stad en de handel in (valse) inlichtingen wordt big business. Aan de Nederlandse geheime dienst GS III en de Rotterdamse politie-inspecteur François van ’t Sant is de taak om deze schemerwereld zo goed en zo kwaad mogelijk onder controle te houden.

Wandel mee met mij, Edwin Ruis (auteur van Spionnennest 1914-1918) tijdens de Rotterdam WO1 Spionagewandeling. Bij relevante adressen uit deze spannende tijd vertel ik u ter plekke wat welke geheime dienst of geheim agent daar uitspookte tussen 1914 en 1918. Zie Rotterdam door andere ogen. Na de wandeling weet u meer over Nederland en Rotterdam in de Eerste Wereldoorlog en de rol van geheime diensten in deze tijd.

 

Informatie over de Rotterdam WO1 Spionagewandeling:

 

Start: 13.00 uur op een zaterdag. Kies een beschikbare datum..
Duur: ca. 3,5 uur inclusief pauze met een kopje koffie of drankje.
Afstand: ca. 5 KM.
Nodig: gezonde benen en een ov-chipkaart (i.v.m. een stukje metro).

 

Kijk bij 'boek hier' voor de eerstkomende datums. Na uw boeking ontvangt u een voorlopige bevestiging. In de week voor de wandeling ontvangt u een definitieve bevestiging met informatie over het startpunt e.d. Er zijn verschillende gemakkelijke betalingsmogelijkheden. Als u niet kunt, houd de nieuwe data in de gaten of volg op Facebook. Voor groepen vanaf 6 zijn alternatieve datums bespreekbaar.

Boek hier

De Rotterdam WO1 Spionagewandeling

De Rotterdam WO1 Spionagewandeling

€ 20,00

  • Er is nog plek