De Den Haag Spionagewandeling

Den Haag heeft als regeringscentrum altijd een sterke aantrekkingskracht gehad op schimmige figuren uit de wereld van de internationale spionage. Hoor meer over de spionagestad achter de duinen en doe mee met de Den Haag Spionagewandeling. Wandel samen met mij, historicus Edwin Ruis, mee door mooie buurten langs adressen van spionnen en geheime diensten en hoor ter plekke wat ze hebben uitgespookt.

 

Met de Eerste en Tweede Wereldoorlog als leidraad komen we onder meer langs de Haagse woning van Mata Hari, het kantoor van de Britse geheim agent die in 1939 het beruchte Venlo Incident veroorzaakt, een SS-spionage- en sabotageschool op een verrassende locatie, een monument voor het Englandspiel en de fraaie Villa Windekind van de omstreden klusjesman van koningin Wilhelmina: François van ‘t Sant. Deze wandeling is los van de Rotterdam WO1 Spionagewandeling te volgen of in aanvulling daarop.Na deze wandellezing zal Den Haag voor u nooit meer hetzelfde zijn.

 

Informatie over de Den Haag Spionagewandeling:

 

Start: 13.00 uur op een zaterdag of zondag. Kies onder een beschikbare datum.
Duur: ca. 2,5 uur.
Loopafstand: ca. 5 KM.
Nodig: gezonde benen en een ov-chipkaart (i.v.m. stukje tram en terugreis).

 

Kijk bij 'boek hier' voor de eerstkomende datum(s). Na uw boeking ontvangt u een automatische, voorlopige bevestiging. In de week voor de wandeling ontvangt u een definitieve bevestiging met informatie over het startpunt e.d. Er zijn verschillende gemakkelijke betalingsmogelijkheden. Als u niet kunt, houd de nieuwe data in de gaten of volg mij op Facebook.

Boek hier

€ 15,00

  • Er is nog plek