De Rotterdam Mei 1940 Wandeling

Als op 10 mei 1940 Duitsland ons land binnenvalt in het kader van Operation Fall Gelb, wordt Rotterdam onverwacht een frontstad. In een unieke actie proberen Duitse luchtlandingstroepen en para's de Maasbruggen veilig te stellen om een snelle opmars van het Duitse leger naar regeringscentrum Den Haag mogelijk te maken.

 

Door de onverwacht taaie weerstand van vooral dienstplichtige landmachtsoldaten blijkt het een brug te ver. Het resultaat is een dagenlange felle strijd met de Nieuwe Maas als frontlinie. Op 14 mei vragen de Duitse generaals ten einde raad een luchtbombardement aan. De rest is geschiedenis... Wandel mee met mij langs een stukje van de brandgrens, de Maasbruggen en het Noordereiland. Loop in de voetsporen van de geschiedenis. Hoor het verhaal van de meidagen in het Rotterdam van 1940 (zonder die overdreven mariniersmythe) en zie de stad met andere ogen.

Na de Rotterdam Mei 1940 Wandeling weet u meer over de gevechten en het bombardement. Informatie over de Rotterdam Mei 1940 Wandeling:

 

Start: 13.00 uur op een zaterdag. Kies een beschikbare datum.
Duur: ca. 3,5 uur.
Afstand: ca. 5 KM.
Inclusief: gids en koffie/thee/pilsje in de pauze.
Nodig: gezonde benen.


Kijk bij 'boek hier' voor de eerstkomende datum(s). Na uw boeking ontvangt u een automatische, voorlopige bevestiging. In de week voor de wandeling ontvangt u een definitieve bevestiging met informatie over het startpunt e.d. Er zijn verschillende makkelijke betalingsmogelijkheden. Als u niet kunt, houd de nieuwe data in de gaten of volg mij op Facebook.

Boek hier

€ 20,00

  • Er is nog plek