De Rotterdam Mei 1940 Wandeling

Als op 10 mei 1940 Duitsland ons land binnenvalt in het kader van Operation Fall Gelb, wordt Rotterdam onverwacht voor de Nederlandse legerleiding een frontstad. In een unieke actie proberen Duitse parachutisten en luchtlandingstroepen onder leiding van generaal Kurt Student en overste Dietrich von Choltitz de Maasbruggen veilig te stellen om een snelle opmars van het Duitse leger naar regeringscentrum Den Haag mogelijk te maken.

 

Door de onverwacht taaie weerstand van dienstplichtige soldaten van de Koninklijke Landmacht mislukt dat. Het resultaat is een felle strijd met de Nieuwe Maas als frontlinie. Op 14 mei vragen de Duitse generaals ten einde raad een luchtbombardement aan. De rest is geschiedenis... Wandel mee met mij langs een stuk van de brandgrens, het front langs de Boompjes, de Maasbruggen en het Noordereiland. Loop in de voetsporen van de geschiedenis. Hoor het echte verhaal van de meidagen in het Rotterdam van 1940 (zonder die overdreven mariniersmythe) en zie de stad met andere ogen.

Na de Rotterdam Mei 1940 Wandeling weet u meer over de gevechten en het bombardement. Informatie over de Rotterdam Mei 1940 Wandeling:

 

Start: 13.00 uur op een zaterdag. Kies een beschikbare datum.
Duur: ca. 3,5 uur.
Afstand: ca. 5 KM.
Inclusief: gids en koffie/thee/pilsje in de pauze.
Nodig: gezonde benen.


Kijk bij 'boek hier' voor de eerstkomende datum(s). Na uw boeking ontvangt u een automatische, voorlopige bevestiging. In de week voor de wandeling ontvangt u een definitieve bevestiging met informatie over het startpunt e.d. Er zijn verschillende makkelijke betalingsmogelijkheden. Als u niet kunt, houd de nieuwe data in de gaten of volg mij op Facebook.

Boek hier

€ 20,00

  • Er is nog plek