Deel met vrienden!

De Rotterdam Mei 1940 Wandeling

Als op 10 mei 1940 Duitsland ons land binnenvalt in het kader van Operation Fall Gelb, wordt Rotterdam onverwacht voor de Nederlandse legerleiding een frontstad. In een unieke actie proberen Duitse parachutisten en luchtlandingstroepen onder leiding van generaal Kurt Student en overste Dietrich von Choltitz de Maasbruggen veilig te stellen om een snelle opmars van het Duitse leger naar regeringscentrum Den Haag mogelijk te maken.

 

Door de onverwacht taaie weerstand van dienstplichtige soldaten, vooral verbindingstroepen en intendance van de Koninklijke Landmacht, mislukt dat. Het resultaat is een felle strijd met de Nieuwe Maas als frontlinie. Op 14 mei vragen de Duitse generaals ten einde raad daarom een luchtbombardement aan. De rest is geschiedenis... Wandel mee langs een stuk van de brandgrens, het front langs de Boompjes, de Maasbruggen en het Noordereiland. Treed in de voetsporen van de geschiedenis met uw gids Edwin Ruis. Hoor het verhaal van de meidagen in het Rotterdam van 1940 en zie de stad met andere ogen.

Na de Rotterdam Mei 1940 Wandeling weet u meer over de gevechten en het bombardement. Informatie over de Rotterdam Mei 1940 Wandeling:

 

Start: 13.00 uur op een zaterdag. Kies een beschikbare datum.
Duur: ca. 3,5 uur.
Afstand: ca. 5 KM.
Inclusief: gids en koffie/thee/pilsje in de pauze.
Nodig: gezonde benen.

 

Individuele deelnemers kunnen zich hieronder aanmelden. Na de 10e aanmelding wordt de wandeling op de eerstvolgende zaterdagmiddag gegeven. Na uw boeking ontvangt u een voorlopige bevestiging. Bij de definitieve bevestiging in de week voor de wandeling ontvangt u informatie over het startpunt .e.d. Er zijn verschillende gemakkelijke betalingsmogelijkheden.


Alle Voetspoor Themawandelingen zijn voor privégroepen ook op maat te boeken op een datum naar keuze. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Boek hier

€ 19,00

  • Bijna vol!